Az RTL Magyarország* 113 millió eurós árbevétellel zárta 2022-t  Az 2023-as év legsikeresebb RTL-es műsora a sztárbox volt, de taroltak a régi kedvencek is
2023.06.01.
Ismét Vidus Gabriella lett a legbefolyásosabb médiaszereplő a Marketing & Media listáján
2023.06.15.

Az RTL Magyarország nyerte a Bajnokok Ligája közvetítési jogait a 2024/25-ös szezontól

2023.06.05.

Ezáltal a lineárisan látható Bajnokok Ligája mérkőzések, valamint az AMC által nyert UEFA-csomag reklámidejét is az RTL Saleshouse fogja értékesíteni.

Történelmi jelentőségű megállapodást köt az RTL Magyarország és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A 2024/25-ös szezontól kezdődően a következő három szezonon át, története során először, az RTL Magyarország lesz az UEFA Bajnokok Ligája otthona. Az UEFA-tól megszerzett közvetítési jogok értelmében az RTL Magyarország választhat majd elsőként a keddi és a szerdai UEFA Bajnokok Ligája mérkőzései közül.  

Lezárult az UEFA klubsorozatainak magyarországi közvetítési jogaira szóló pályázat a 2024/25–2025/26-2026/27 szezonokra, ahol az RTL Magyarország nyerte az UEFA Bajnokok Ligája közvetítési jogainak ún. “A-csomagját”. Ennek értelmében a BL keddi és szerdai játéknapjain is az RTL választhat elsőként, hogy mely mérkőzéseket közvetíti, digitálisan vagy lineárisan. Az első választások érvényesek az egyenes kieséses szakaszra is, és ennek megfelelően a BL-döntőt is kizárólagosan az RTL közvetíti majd a 2024/25-ös szezontól kezdődően, mely biztosan az RTL csatornán lesz látható. Az RTL Magyarországhoz kerültek továbbá a Bajnokok Ligája ún. “B-csomagjának” digitális közvetítési jogai. A megnyert közvetítési jogok az A-csomag esetében 36, a B-csomag esetében pedig 167 meccset jelentenek egy szezonban az RTL-nek.

A 2024/25-ös szezontól kezdődően megváltozik az UEFA Bajnokok Ligája lebonyolítási rendje. Megszűnik a csoportkörnek hívott szakasz, és liga-szakasz néven zajlik majd a jövőben, ahol egy bejutó csapat az őszi fordulókban az eddigi 6 meccs helyett minimum 8-at játszik majd. Az új lebonyolítási rendben a tavaszi szezonban már januártól kezdődően rendeznek mérkőzéseket. Mindezen változások sokkal több izgalmas párosítást, és összességében sokkal több meccset jelentenek majd, amelyeket a szurkolók az RTL felületein, lineáris csatornáin és streaming-felületén, az RTL+-on követhetnek majd.

Az RTL Magyarország továbbá megtartotta az UEFA Európa Liga B-csomagjának lineáris és digitális közvetítési jogait, így az Európa Liga és az Európa Konferencia Liga „B csomagjának” csütörtöki mérkőzései változatlanul az RTL felületein lesznek láthatóak, ami összesen 323 meccset jelent szezononként.

Az RTL Magyarország később, a 2024/25-ös szezon kezdete előtt ad tájékoztatást arról, hogy lineáris csatornáin és az RTL+ streaming felületén mely közvetítések lesznek láthatóak.

Kapcsolódó hírek

2024.07.15.

Az RTL és a Kábelcsatornák 2024. augusztusi módosított anyagleadási rendjét az alábbi linkeken találják.

2024.07.15.

Sajtótájékoztatón jelentette be az RTL Magyarország az összes fontos részletet a 2024-től három éven át az RTL+ streamingplatformon látható UEFA Bajnokok Ligája-közvetítésekről. Összesen 192 Bajnokok Ligája-mérkőzés lesz látható magyar kommentárral, és Magyarországon eddig még nem látott képminőségben az RTL+-on.